lauantai 22. maaliskuuta 2014

Rahantuhontaa


Turussa on tänä viikonloppuna Kädentaito-messut, jossa tuli tavan mukaan pyörähdettyä hiukan väsyneenä työpäivän perään. Tarjonta oli suunnilleen samaa kuin aiemmin, vaikka tuntui jotenkin siltä, että lankaa olisi ollut vähemmän. TitiTyy oli ensimmäistä kertaa paikalla tänä vuonna, kivaa! Ainoa ostamani lankavyyhti olikin heiltä, siililankaa yksi vyyhti lisää. Nam.
 
Elikot ovat muistaakseni Hannele Hämäläisen keramiikkaa. Rakastan mäyräkoiria ja pöllöjä, pitääkö muuten perustella?
 
Sitten jo aiemmin blogimaailman yllyttämänä ostin lankavyyhdin Trailing Cloudsista. Lontoo-friikkinä ja erityisesti sen metroverkkoon ihastuneena Mind the gap-lankaa vaan oli PAKKO saada.
 
 
Ihanaa!

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Viheriää

Malli: Omasta päästä, toe-up, vaikutteita Rye-sukista.
Lanka: Dream in color Classy, värit Vague unease ja Happy forest.
Menekki: yhteensä 71 g.
Puikot: 4 mm.
 
Yhdistin uusimman lempilankani jämät vihreiksi sukiksi itselleni. Eiväthän nuo vihreät täydellisesti toisilleen sovi, mutta elämä on. Tykkään.
 

lauantai 8. maaliskuuta 2014

How to show off your fat?

1. Knit yourself a sweater.
 
 
2. Start to knit it a year (and a few pounds) before finishing it.
 
 
3. Use some thin yarn that takes ages to knit to a sweater.
 
(Improvised pattern bottom-up, Holst Garn Coast, color Crab Apple, 154 g, 3 mm needles)
 
Thank God you can always rely on your head not to look fat.
 

(120 sts, ShibuiKnits Sock, color Abyss, 36 g)

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Rento olo!

 
Nyt on aika nostaa kädet ylös ja rentoutua, koska viimeinenkin keskeneräisyys on selätetty! Lisäksi lankavarasto pieneni tämän myötä alle kahteenkymmeneen kiloon, juhlan paikka sekin! Nyt loppulomalla ja muutenkin saa neuloa, mitä huvittaa, jee! 

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Pointellet 363 päivässä

Malli: Pointelle By Cookie A (Knit.Sock.Love.-kirjasta)
Lanka: Rico Cotton Stretch.
Menekki: 68 g.
Puikot: 2,25 mm.
 
Näiden sukkien ensimmäiset silmukat luotiin Ravelryn perusteella 28.2.2013 ja ne valmistuivat 26.2.2014, melkein vuoden sukat siis. En oikein tiedä, miksi ne jäivät marinoitumaan, mutta nyt ne kuitenkin valmistuivat nopeasti, kun vauhtiin pääsin. Lanka on isolta osin puuvillaa, saa nähdä, kestääkö se venähtämättä käytössä. Tein pienimmän koon mukaan.
 
 
Malli on kaunis ja vaihteleva. Se vaati aika pitkälle nenä kirjassa istumista. Knit.Sock.Love.-kirja on ihana, mutta se olisi vielä parempi ja käytännöllisempi, jos se olisi kierrekantinen, mallikaavioita olisi helpompi käyttää. Ohje oli selkeä ja yksityiskohtainen. Mitään sinänsä vaikeaa kaaviossa ei ollut, kunhan pysyi oikealla rivillä.
 
Lanka oli ehkä hieman työlästä neulottavaa puuvillaisuutensa vuoksi. Alkuaan olin aloittanut sukkia sukkapuikoilla, työn pariin palatessani muistin, että mulla on 2,25 mm pyöröjä kahdet ja otinkin ne käyttöön. Tällä tavalla sukat etenivätkin sitten jouhevasti. Ainoana huonona puolena toiseen sukkaan jäi kuvissa näkyvä kauneusvirhe puikkojen vaihtumiskohtaan. Ehkä vielä kursin sen siistimmäksi.
 

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Mother-Daughter-co-operation

Malli: Charlie the ceiling Monster By Rebecca Danger.
Lanka: Novita Isoveli, v.vihreä, luumu ja musta.
Menekki: 59 g.
Puikot: 3,5 mm.
 
Tyttäreni aloitti joskus kauan sitten tämän monsterin varmoin aikein saada se tehdyksi. Vartalo valmistuikin nopeasti ja annoin luvan laittaa monsterille silmät, jos hän lupaa tehdä sen loppuun asti. Juujuu. Viime kesänä puolipakotin hänet tekemään toisen käden, mutta siihen se "into" sitten taas jäi. Nyt, kun turhauduin noihin keskeneräisyyksiin, päätin, että tämäkin monsteri saa elämän ja tein toisenkin käden ja jalat.
 
 
Tässäpä hän istuu alkukevään auringossa. Äidin ja tyttären yhteistyö. <3