tiistai 29. toukokuuta 2007

Mieskään ei keksinyt otsikkoa


Kata kertoi palkinnon tulleen perille, joten esittelen sen täällä.



Suklaata, tarrakortti ja Hjertegarnin Merino Silk lankaa, joka on syksyn uutuuksia ja sisältää kaikki herkut.



Eikös vaan? Tuota täytyy itsekin joskus kokeilla. Koska Katakin asuu Turussa, pyysin myyjältä oikeuden, että hän voi halutessaan käy vaihtamassa langan värin, jos lila ei ole hänen värinsä.


Pari päivää sitten valmistui yksi pitkäaikainen pikkutyö, joka on ollut reissuneuleena jo jonkin aikaa.



Malli: Kärjestä aloitetut sukat, tiimalasikantapäät, pohkeessa lisätty kaksi silmukkaa ja kavennettu taas pois.


Lanka: Marks&Kattens Clown, puuvilla-villasukkalanka.


Menekki: 60 g.


Puikot: 2,5 mm bambut.


Tytär nimesi nämä vadelmasukiksi, niistä tulikin ihan hauskat. Langan sain palkinnoksi Outin blogin arvonnasta talvella, ja se silloin jo ilmoitti haluavansa tytölle polvisukiksi. Vielä jäi sen verran, että voisi pienemmät sukat vielä lopuista tehdä. Ohuista sukkalangoista jää luvattoman paljon langanloppuja, joista toisaalta saisi vielä lasten sukkia/varrettomia sukkia, kun ehtisi. Joskus pitäisi pitää sukkalankajämien tuhoamisviikot, että saisi noita keriä tuolta pois pyörimästä.


Kiitos kaunis kaikille huivikehuista!

sunnuntai 27. toukokuuta 2007

Kiri on kaunis aina vaan...



Malli: Kiri, taas. :-)


Lanka: Rowan Kidsilk Haze, väri Blushes.


Menekki: n. 45 g.


Puikot: 5 mm bambupyöröt.


Tällainen siis kuoriutui marjapuurosta. Toisin kuin Kangaskasa arveli, tämä oli kulhossa vain likoamassa, ei värjäytymässä. Olen hiukan hitaasti syttyvä, mitä tulee uusiin juttuihin, joten värjäysinspis ei ole vielä löytänyt tietään minun luokseni.



Minulla oli tuota lankaa vain vajaat 50 g. Olin aloittanut siitä aiemmin Roosa-huivia, mutta päätin purkaa tekeleen huonolla menestyksellä: Kidsilk Hazea ei ole tehty purettavaksi. Tällä määrällä sain tehtyä vain 8 kakkoskaavion mallikertaa, mutta huivin koko on vallan riittävä tarkoitukseensa. Aloittaessa lanka tuntui epätoivoisen hankalaltakin, mutta sain kuin sainkin huivin tehtyä. Sitä piti vain malttaa neuloa riittävän löysästi, koska muuten nurjan kerroksen tekeminen oli mahdotonta. Asiasta muistuttamaan jäikin ikävä virhe huivin yläosassa. Siinä kohtaa tein nurjaa puolta, silmukat olivat jotenkin kasaantuneet yhteen niin tiukasti, etten saanut niitä käännettyä ja olivat väärässä järjestyksessä. Kauneusvirheeksi jäi siis pieni kasauma. Koska langan purkaminen on äärettömän hankalaa ja sitä oli muutenkin rajattu määrä, annoin virheen jäädä.



Vihdoinkin ikioma Kiri! Inspiraationa toimi tuo kuvassa oleva mekko, joka on täsmälleen samaa sävyä tuon langan kanssa ja se seikka, että olemme kesällä menossa pitkästä aikaa häihin ja muitakin juhlia on. Juhlien mentyä se on juuri sopiva kaulahuiviksikin; huivi on ihanan pehmoinen ja kevyt.


torstai 24. toukokuuta 2007

Mörvelön paluu


Aiemmin täällä esiteltiin onneton/pariton mörvelö, joka kolautti itsetuntoani neulojana. Hätiin tuli täti Espoosta, joka lupasi tarjota kodin parittomalle mörvelölle parin kera. Niinpä neuloja nieli katkeruutensa ja neuloi toisen.



Huomenna Mörvelöt lähtevät Espooseen.


Suurin ongelma oli siis kerran neulotun langan käyttö, joka teki pinnasta masentavan kammottavan epätasaisen. Eron huomannee tästäkin kuvasta; toisen sukan pohja on neulottu käyttämättömästä langasta. Höyrytystä en jaksanut kokeilla, ehkä täti jaksaa...



Anteeksi täti Jkl, mutta Espoo ehti ekana...:-)

tiistai 22. toukokuuta 2007

And the Winner is...


...Kata Villaluna-blogista. Onnea!


Laitan blogiisi kommenttia!


Kiitos kovasti kaikille osallistuneille! Meikäläistä odottaa nyt yövuoro, joka toivoakseni ei ole yhtä hirvittävä kuin viime yö. Lähipäivinä ehkä taas jotain neuleitakin näytillä... 

lauantai 19. toukokuuta 2007

Hui!


Tulipas runsaasti arvontalipukkeita, kiitos kaikille! Arvonta päättyy nyt ja kaikki kommentoineet ovat mukana.


Arvonta suoritetaan lähipäivinä...


Kiitos kivoista kommenteistanne, itkuraivareita ei tarvinnut edes harkita! :-)

keskiviikko 16. toukokuuta 2007

Kaksi vuotta Puikoissa


Tämä blogi on tänään kaksivuotias! Aikanaan ihailin muiden blogeja, joita oli silloin vielä melko vähän nykyiseen verrattuna ja halusin perustaa oman. Päätarkoitus oli tallentaa tekemiäni käsitöitä itselleni muistoksi, mutta ajan mittaan blogista itsestään on tullut hauska harrastus ja kommenttejakin on ollut mukava lukea. Itsekin seurailen valtaosaa blogilistan blogeista edelleen, mutta viime aikoina määrä on kasvanut niin räjähdysmäisesti, että näin työssäkäyvänä perheellisenä ihmisenä ei aika enää millään riitä kaikkien seuraamiseen, mikä on harmi. Neulonta on minulle SE ykkösjuttu, joten olen keskittynyt eniten neulomista käsitteleviin blogeihin. Toisinaan olen harkinnut nappilaatikoita ja suosikkiblogilistoja omille sivuilleni, mutta seuraan niin montaa blogia, että sellaisen listan tekeminen ja ylläpito tuntuisi hankalalta. Ehkä joskus muutan mieltäni, mutta toistaiseksi olen ajatellut näin.   


Synttärien kunniaksi on tietenkin arvonta paikallaan. Mietiskelin kysymyksiä, tai mitä edellyttäisi osallistumiselta, mutta päätin, etten aseta suurempia ehtoja. Saa osallistua vain tai sanoa jotain, jos siltä tuntuu, kritiikkiäkin vastaanotetaan ja luvataan olla esittämättä kaksivuotiaan itkuraivaria, vaikka joku haluaisi jotakin ikävääkin sanoa. :-) Olipa pitkä lause. Palkinto on vielä arvoitus, mutta neulomiseen liittyvää se todennäköisesti tulee olemaan.  


Arvontaan saapi osallistua vaikkapa 19.5. klo 21.00 asti.


Kiitos kaikille blogilistan tilaajille, ajan mittaan kommentoineille ja täällä muuten vain käyneille!  

maanantai 14. toukokuuta 2007

BlingBling


Tein kauan aikaa sitten itselleni hihattimen, joka on ollut päivittäisessä käytössä. Tytär alkoi pyydellä itselleen omaa ja sopiva lankakin löytyi. Aloitin tämän jo jonkin aikaa sitten, mutta äitienpäivänä mökkireissulla tämä oli sopiva aivoton mukaanotettava ja syntyi kuin itsestään.



Malli: Omasta päästä, mutta mukaelma sadoista eri malleista.


Lanka: RYC Soft Lux, väri Powder.


Puikot: 4,5 mm sukkapuikkobambut ja suorat bambut.


Menekki: 100 g.



Silmukoita alkuun 32 s sukkapuikoilla. Sitten lisäilin pitkin hihaa niin, että niitä oli lopussa 48 s. Kun hiha oli kainalon kohdalla, päättelin alku- ja loppureunasta 6 s molemmista ja jatkoin tasona yli selän, sitten loin päätellyt 12 s uudestaan ja otin taas sukkapuikot käyttöön. Kaventelin matkalla suunnilleen samoissa kohdissa kuin toisessakin hihassa. Sitten poimin suulta silmukat (en laskenut) ja neuloin joustinta muutaman sentin verran. Hyvä tuli.



Tyttärelle tämä taisi olla mieluinen, nukkuikin viime yönä hihatin päällään. :-)


Tytär taas oli tehnyt päiväkodissa balettiprojektiinsa liittyen näin hienon tyynyn, olen ylpeä!



Täditkin kehuivat, että tyttö oli todella tarkkaan tehnyt ja näprännyt esim. noiden jalan nauhojen kanssa.


Poljin tänään vesisateessa hakemaan postista myös GetKnittedistä saapuneet lankani, mitäpä sitä ei lankojen vuoksi tekisi. Lisäksi saapui uusi IK, missä oli yhdet aivan ihanat must-do-polvisukat, upeat!



Trekkingiä mulle ekaa kertaa! Yksi kerä jäi vielä uupumaan, väri 108. Nämä ovat rouvat 110 ja 100. Satasesta törröttävät uudet bambupalmikkopuikkoni, harmi, kun sain juuri yhden palmikkopuikkoja vaatineen työn päätökseen, niin ei pääse testaamaan. Nuohan ovat ihan suorat, mutta niissä on paksunnetut päät. En tiedä, olenko ehkä välineurheilija, mutta bambupuikot ovat aivan verrattomia metallisiin verrattuna minun mielestäni. Eivät kilise, eivät paina, eivät liu, ihanat! 

sunnuntai 13. toukokuuta 2007

Hyvää äitienpäivää!


Hyvää äitienpäivää kaikille vierailijoille! Täälläpäin päivää on saatu viettää aurinkoisessa säässä. Oma äitienpäiväni sujui oikein ihanasti, sain yltiöpäiväisesti lahjoja, ihania kortteja ja lapset olivat jopa kirjoittaneet minulle ihanan runon. Aamiaiseksi nautittiin mm. mansikoita, ei sentään vielä kotimaisia, mutta espanjalaisetkin maistuivat ihan hyviltä. Yksi parhaimmista lahjoistani oli tämä: 



Tyttären tekemän kaunis neulatyyny tuli ihan oikeasti tarpeeseen. Olen käyttänyt neulatyynynä tytön aiemmin tekemää avaimenperää, mutta nyt sain kunnollisen kokoisen kauniin tyynyn neuloille.


Oma äitini sai minulta äitienpäivälahjaksi tällaiset (mahtoiko naapureilla olla hauskaa, kun mies makasi keskellä pihaa ottamassa kuvia mun jaloista...:-D):



Malli: Embossed leaves by Mona Schmidt, IK winter 2005/Favourite Socks.


Lanka: Regia Silk, tummanvihreä.


Menekki: 76 g.


Puikot: 2,5 mm bambut.



Tämäkin oli mielestäni kaunis malli ja mukava tehdä. Lehtikuviot ovat muutenkin kauniita mielestäni. Mies herjasi, että äitini saa aina vain näitä pehmeitä paketteja, mutta äitiä asia ei taida suuremmin harmittaa. ;-)



Näissä tein ensimmäistä kertaa hiukan erilaiset kärkikavennukset, mikä on ihan kivannäköinen. Pitäisi alkaa avartua myös kärkikavennusten suhteen, eikä tehdä aina sitä yhtä ja samaa. Regia Silk on ihanaa neulottavaa, onneksi sitä löytyy vielä tummansinisenä, ja yhdistetyistä lopuistakin saanee vielä jotakin raidallista. Ihania sukkamalleja riittää, mitkä tekisi seuraavaksi...

perjantai 11. toukokuuta 2007

Kesää odotellessa



Malli: Fetching Knittysta.


Lanka: Debbie Bliss Cashmerino Aran.


Menekki: 50 g, hiukan jouduin tekemään pienemmät peukut kuin ohjeessa.


Puikot: 4 mm ruusupuut.


Kun Fetching-kämmekkäiden ohje aikanaan ilmestyi ne pääsivät heti to-do-listalle ihan jo siksikin, että mulla sattui olemaan juuri tuota ohjeessa vaadittua lankaa saman värisenä. Mallikin on mielestäni nätti. Cashmerino Aran on kyllä muutenkin ihanan pehmoinen lanka, joka pysyy pienellä kokemuksella hyvin kuosissaankin. Kämmekkäiden reunus oli minulle uusi juttu, picot-päättely, tai mitä ikinä se suomeksi on.



Äitini viettää huomenna syntymäpäiviään ja olen vannottanut häntä, ettei blogissa käydä ennen sunnuntaita, siksi tämän lahjan voin jo esitellä.

tiistai 8. toukokuuta 2007

Kertut



Malli: Kerttu-sukat Uhoavan Gnun blogista.


Lanka: Seiskaveikka raita.


Menekki: n. 90 g.


Puikot 3,5 mm bambut.


Tämä oli kiva uusi sukkamallituttavuus. Olipa pitkä sana. Helppo ja nopeatekoinen ja kuitenkin kivannäköinenkin. Kantapäiksi tein tiimalasit, kärkikavennukset ovat "tavalliset", en muista onko sillä joku nimikin. Niissä en ole juuri kokeillutkaan muuta tapaa. Tiimalasikantapää sen sijaan on tullut jäädäkseen ja suosin sitä yli muiden.



Nämä menevät lahjaksi toiselle Mummulleni mörvelöiden sijaan. Koko on n. 37.


Loppuun tarjoan vielä silmäni vihersilmämeemiin.



Tämä on vanhemmasta kuvasta napattu, siksi siinä näkyy silmälasinsankaakin.


Kiitos edellisen postauksen sukkakommenteista! :-)


Ai niin, vielä yksi asia! Olen epätoivoisesti eilen plärännyt lehtiäni vauvan Woolista tehtyä palmikkotakkia etsien, muistaako kukaan, mistä sellainen voisi löytyä? En voi uskoa, ettei sellaisia löytyisi...

sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Floral Lace Anklets



Malli: Floral Lace Anklets by Evelyn A. Clark (Lace Style)


Lanka: Hjertegarnin Hjerte Sock 4 Trådet.


Menekki: 60 g.


Puikot: 2.25 mm.



Toistaiseksi pienimmillä bambuilla neulotut sukat, eikä tuntunutkaan oikein missään. Näitä oli mukava tehdä; ohje oli selkeä, hyvä ja kaunis. Tein myös ensimmäisen kerran Kitchener Stitch-loppupäättelyn, kirjassa oli siihen kuvallinen ohje. En osaa sanoa, kuinka hyvin se onnistui, mutta tarpeeksi hyvin.



Sukat lähtevät ensi viikolla keski-Suomeen Mummun Äitienpäivälahjaksi.

keskiviikko 2. toukokuuta 2007

Mörvelö ja mysteerit


Kaiken maailman juhlapäivät lähestyvät ja siksi suurin osa viime aikaisista neulomuksista on vielä pidettävä salassa. Tällaiset ajattelin esitellä tässä, koska näiden aiottu saaja tuskin lukee blogiani, mutta sellaisen mörvelön päästin käsistäni, että jäi melkein esittelemättä ja jää myös antamatta saajalleen.



Malli: Log Cabin socks kirjasta Handknit Holidays by Melanie Falick.


Lanka: Marinoitunut omenanvihreä Seiskaveikka vuodelta -98 ?


Puikot: 4 mm.


Käyttämäni lanka oli yhdestä harvinaisesta kesken jääneestä villatakin tekeleestä purettu lanka. Aloitin tuota takkia vuosia sitten ja se vaan jäi lopultakin tekemättä. Katselin jo sukkia tehdessäni, miten voin saada noin epäsiistiä jälkeä aikaiseksi, mutta todennäköisesti syy on puretussa kierteisessä langassa, ehkä myös puikkokoko olisi voinut olla pienempi.


Tämän sadun prinsessa saattaa jäädä ilman paria.


  


Loppuun vielä hyvä venyttelyvinkki: Laita villasukka jalkaan, nosta jalka pöydälle ja ota jalasta 30 kuvaa. Venyttää mukavasti!