keskiviikko 30. elokuuta 2006

Päivä sairaalassa


Tänään vietimme tyttären kanssa päivän tällaisessa ympäristössä.



Tyttöni valtaisat nielurisat poistettiin ja kitarisat samalla. Leikkaus meni hyvin ja tyttö pärjäsi hienosti, vaikka jännittikin kovasti etukäteen. Jälkikäteen nyt on väsynyt, hiukan pahoinvoiva ja kurkku on tietysti kipeä. Luvallista jätskinsyöntiä siis tiedossa...Onneksi kaikki meni hyvin.


Päivä sisälsi paljon odottelua, joten satunnainen pieni matkatyöni valmistui.



Malli: Peruslapaset peukalokiiloilla, 40 s 2,5 mm puikoilla.


Lanka: Gjestalin Baby-Ull, jota meni n. 30 g.


Väri toistuu kuvassa ihan vääränä, oikeasti väri on mitä makein punaisten yhdistelmä, sellainen puolukkainen. Näiden valmistuminen vähensi keskeneräisten määrää jälleen, samoin viime viikolla valmistunut Pam, joka on koostumassa tällä hetkellä. Tällä hetkellä teen aktiivisimmin yhtä viime syksystä keskeneräiseksi jäänyttä neuletakkia. Sekin on kohta enää hihoja vailla. Keskeneräisiä juuri nyt on siis 2, mikä on vähemmän kuin aikoihin.

sunnuntai 27. elokuuta 2006

Katsokaas tätä!


Pakko jakaa tämä juttu...


Ostin paketin Mini-Eclair-leivoksia pakastealtaasta. Ovat muuten hyviä ja edullisiakin. Koska perheessä on allergisia, luen aina tuoteselosteet läpi. Lukekaas tämä...



Eikö ole mielenkiintoisia aineksia näissä leivoksissa...:-)


Yritin miettiä, mitä no kyseiset aineet ovat, ja milk fat luki englanniksi ainakin tuon "lypsää hedelmällinen"-aineksen kohdalla. Hehee...Kuin suoraan jostain Conan O´Brien-showsta...

keskiviikko 23. elokuuta 2006

Here comes the sun!


Olipa kerran ankea ja synkkä tympeän tylsä sairaslomapäivä kotona...kunnes SNYni lähetti minulle pikaisen paranemiskortin...


 


...ja päivän posti kiikutti noutolapun ja nämä saapuivat.



Kun kurkkuale jatkuu ja jatkuu vaan, aikani pähkäiltyäni yhden tylsän päivän kunniaksi menin taas tilaamaan. Osa väreistä oli ihan jotain muuta kuin mitä luulin, vaikka kävinkin niitä tihrustamassa muillakin sivuilla. Aloitetaan isoimmista vyyhdeistä kellonsuuntaisesti:


Rowanspun aran (Heath), Rowanspun DK Mist, Goblin, Punch, Thor, Rush ja Drizzle sekä Rowanspun 4ply (Sugar).Väritihraukseni menivät sen verran pieleen, että luulin Thoria harmaaksi, mutta se on ruskea, Rushia ruskeaksi, mutta se oli vihreä ja Drizzleä mustaksi, mutta se oli tummansininen. Onneksi kaikki ovat silti kivoja ja mielessäni siintää jotain raidallista.

tiistai 22. elokuuta 2006

Sivu lisätty


Lyhyt päivitys, koska lisäsin marginaaliin Neulekirjastoni-sivun, johon luetteloin omistamani kirjat ja lehdet summittain ja blogi tod.näk. päivittyy joka tapauksessa sen takia. Otin myös käyttöön uuden kommenttien kirjaintunnistuksen, siis vuodatuksessa uuden, bloggerillahan niitä on jo ollut jonkin aikaa.



Sairastan täällä jo toista päivää suht kovaa flunssaa, joten olo on kurja kertakaikkiaan. Lämpöä ei ole niinkuin ei mulla koskaan, mutta muuten päänhajoamistunne ja kuuma-kylmäolon vaihtelu minuutin välein rassaa ihan riittävästi. Pam edistyy siten, että kohta on toinenkin hiha valmis ja sitten pitäisi tehdä vielä etujoustimet, mikä ei ole mielipuuhaani. Suuri kysymys on sekin, millaiset napit laitan. Onko mielipiteitä, ts. laitanko puunapit vai neuleen väriset? Täällä aiemmassa postauksessani pieni kuva mallista ja langan väristä.

torstai 17. elokuuta 2006

Lahjottu


Minua on lahjottu tänään urakalla, mikä mukava päivä!



Salainen Neuleystäväni muisti minua ensimmäisellä paketilla niinkuin maanantaina tulleessa kortissa luvattiinkin. Kortti tuli Tallinnasta ja siinä luvattiin tuliaisia minulle! Tänään saapuivat nämä:



Alpakka onkin tämän hetkinen suosikkini, joten kiitos kovasti! Nämä näyttävät tällä hetkellä huivilta, mutta katsotaan kuinka käy. Kiitokset SNY:lleni! :-)


Arpaonneni on kääntynyt ja voitin jälleen yksissä blogiarpajaissa ja tänään hain postista toisenkin paketin, jonka sisältö on alla.



Taija lähetti mulle kerän Jussia ja vyyhdin jotain ihanasti lampaalöta tuoksuvaa villaa, jotka on kortissa osoitettu jatkamaan elämäänsä T&T-blogin keräyksen sukkina. Hiukka oli nyyhky, että haluan tuon vyyhdin itte, mutta tarkoitus on toki suurempi ja lupaan valmistaa näistä jotakin keräykseen. Lakut menevät kyllä omiin suihin! Kiitos, Taija, tämä oli mukava ja kauniisti ajateltu lahja!


Näine hyvineni lähden kohta töihin, kiitos SNY:lle ja Taijalle päivän piristyksestä!

keskiviikko 16. elokuuta 2006

Shoppailua huivin vuoksi


Trellistä neuloessani mietiskelin usein, kuinka hyvin se sopisi tumman farkkutakin kanssa yhteen. Huivin valmistuttua oli siis aika lähteä shoppaamaan.



Eikö sovikin hyvin yhteen nämä kaksi! Voin kertoa, että takin metsästäminen kävi työstä, sillä tummat farkkutakit tuntuivat olevan kiven alla. Täällä melko suuressa kaupungissa kiersin kaikki vähänkin varteenotettavat vaateliikkeet läpi, kunnes tämä viimein löytyi aletangosta ainoana ja vailla yhtä nappia. Sain sitten puhuttua vielä vähän lisäaletta ja tämä nimensä veroinen Jackpotin takki lähti mukaani, vaikkakin napitta. Keksin varmaan jotain. Tai äiti keksii. ;-)


Kokeilin varmaan tänään myös kymmeniä farkkuja useissa eri liikkeissä, saldona yhdet hyvät farkut, suorastaan loistavat! Muutenkin ennen takin löytymistä löytyi vaikka mitä muuta kivaa...Farkuista nuristakoot vielä sen verran, että on se vaan kumma, miten pitkää porukkaa on Suomi täynnä, jos nimittäin miettii farkkujen pituuksia. Kokeilin joidenkin merkkien short-mallia, ja nekin olivat liian pitkiä mulle, vaikken nyt kuitenkaan ole mikään kääpiö sentään. Pituutta on kumminkin 164 cm. Ja sitten jos löytyy tarpeeksi lyhyitä short-malleja (esim. Lindex), niin vyötärö on kutakuinkin kainaloissa. Onko meidät lyhyet NUORET (no okei, nuorehkot...) naiset kokonaan unohdettu? En voi sanoa muuta, kun että onneksi on ompelutaitoinen äiti, joka kykenee lyhentämään lahkeita.


Neuleblogiajatuksella mainittakoon, että ostin vain pari kerää sukkalankaa. Ja sain Salaiselta Neuleystävältäni taas kortin, jossa lupailtiin jänniä asioita ja e-kortinkin, joka muuten oli hauska! Viivin ja Wagnerin ystävä olen ollut jo kauan. Vilkutus! :-)

sunnuntai 13. elokuuta 2006

Osallistun haasteeseen, osallistu sinäkin!


Eli lisäsin Tekele&Tuunaus-blogin haastekeräys-napin tuonne, koska ajattelin osallistua siihen.



Aion neuloa yövuoroissa sen, minkä ehtii, roudasin sinne mukaani kassillisen tarpeettomia langanloppuja ja muutamat puikot. Yhtä kaulahuivia sain tehtyä jo 80 cm viime yönä. Lisäksi työkaveri aloitteli sukanvartta. Eiköhän tässä siis ennen joulua jotain tule tehtyä. Yöt töissä ovat usein niin kiireisiä, että ehtii nippanappa syömään, mutta joskus on poikkeuksia.


Voitin TAAS (!) arpajaisissa, jotka järjestettiin Taijan blogissa. Onni on ollut mukanani viime aikoina!


Sitten varoituksen sana: Älä pura Kidsilk Hazea...Olin aloittanut langasta huivia, joka oli notkunut korissa jo aikansa. Päätin kuitenkin purkaa pienen alun pois ja toteuttaa langasta jotain muuta, todetakseni, että purkaminen oli mahdotonta. Työn nurkkiin kerääntyi hirveitä nukkapalloja, joiden yli en saanut vedettyä lankaa, joten revin sitten sellaisen yhden kerroksen pätkiä. Lopulta luovutin ja tytön nalle sai kalliihkon hartiahuivin. Kypsää. Kun jossain vaiheessa teen langasta jotain, on pakko olla tarkkana, ettei tule virheitä.  


Purkamalla tuon ja saattamalla Trelliksen valmiiksi sain vähennettyä keskeneräisten töiden määrän neljään. Yksi työ on tosin vain tytön lapanen, joka on aloitettu vain pieneksi reissuneuleeksi.

perjantai 11. elokuuta 2006

My Trellis


Trellis valmistui viimein! Aloitinhan sen jo viime keväänä, mutta se sai sitten väistyä kesäkuvioiden tieltä. Nyt, kun toivon kovasti syksyn tulevan pian (joo, en ole kesäihmisiä, en todellakaan...), päätin tehdä Trelliksen valmiiksi. Tällainen se oli eilen aamulla:



Sitten pingotin. Mies ihmetteli vieressä, miksi se täytyy pingottaa, mutta sitten kyllä tänään ymmärsi miksi.



Malli: Interweave Knits Spring 2006, Trellis Scarf.


Strategiset mitat: 180 cm pitkä, 30 cm leveä.


Lanka: Drops Alpaca (ihana) ruohonvihreä, 4 mm puikot. Lankaa meni tasan 150 g, pieni nöttönen jäi, jota talousvaaka ei edes suostunut punnitsemaan. KIITOS vielä sille ystävälliselle ihmiselle, joka keväällä myi minulle yhden kerän tuota lankaa!!!



Olen kyllä aika rakastunut tähän tekeleeseeni! Väri on mahtava, alpakka on ihanan pehmeää ja lämmintä ja malli kaunis. Vielä yksi kaulakuva:



Tulispa jo syksy!!!

tiistai 8. elokuuta 2006

Predator - Saalistaja


Tänään on langanostomopo totaalisesti pois hallinnasta, ja osa sen seurauksista alla.


Kävimme kaupungilla ja yhden lankakaupan ohitin ihan helposti. Toisessa en ole hetkeen käynyt, joten siellä käytiin. Kiva myyjäkin osui paikalle ja antoi katsella ihan rauhassa. Piikko-Pirrassa oli ale, joten kaikenlaista kivaa löytyi.


Postilaatikosta löytyi tänään myös jotain kivaa, ja sitä esittelevät tässä tunnelmaan sopivat Dalegarnin Hauk-kerät. Hauk maksoi tarjouskorissa vain 1 e/kerä, joten olihan niitä pakko ottaa, kun on täyttä villaa kuitenkin.



Salaiselta neuleystävältäni on tullut jo viestejä ja blogikommentteja ja nyt tuli tämä jylhä kortti! Kiitos!


:-) Postileimaa oli pakko tihrustella...



Uusi tuttavuus, mutta lupaavan kuuloinen ja tuntuinen, Anti-Tickle Merino Blend DK. Nämäkin euron keriä, jotka adoptoin kaikki 7 jäljellä olevaa tyttären tulevaksi takiksi/puseroksi.



Vanha mukava tuttavuus Mandarin Petit täydentämään entisiä eri värejä varastossani, nämä olivat viidentoista prossan alessa, niinkuin kaikki muutkin puuvillalangat, osa 20 %. (Tämä ei ole maksettu mainos! :-)) 



Ja vielä nämä ihanuudet. Väri ei ole ihan ominta itseäni, mutta jos tuntisitte, kuinka pehmoisia nämä pyöreät kaverukset ovat, huomaisitte, ettei värillä ole väriä...Koostumuksena 80 % meinovillaa, 20 % kashmiria. Kerät ovat vain 25 g, mutta niissä on kuitenkin 112 m, eli eivätköhän nämä riitä jonkinlaiseen huiviin. Nämä olivat viimeiset ja puoleen hintaan, hintaa jäi reilut pari euroa kerä. Mielessäni siintää esim. Scarf Stylen Midwest Moonlight.


Ja äsken tuli vielä tilailtua (kun mikään ei riitä...) ja tilatessa moka, argh! Jos en saa tilaustani kohdalleen, täällä myydään kohta lankaa...

sunnuntai 6. elokuuta 2006

My name is J


Tulkaa ja tavatkaa suloinen harvahampaani.



Malli: Moda 1/2006, malli 41, mutta huputon versio, kun lapseni eivät juuri pidä hupuista, eivätkä ne varmaan tunnukaan hyvältä talvitakin alla. Koko 128.


Lanka: Ohjeen mukainen Sandnes Smart kolmessa värissä, turkoosi, lime ja tuollainen tummansininen tweed, joka muuten on paljon karkeampaa kuin nuo perus-Smartit. Enpä olisi tuollaista yhdistelmää ikinä itse keksinyt tehdä, mutta kivalta se näyttää. Puikot 3 ja 3,5 mm.


Rakas Tehtaani ompeli hihojen päälle nuo vauhtiraidat ja tietysti kokosi takin ja ompeli vetoketjun. Ja J-kirjaimen. Mä vaan kudoin...



Kaula-aukon tein kaksinkertaisena siten, että neuloin sisäpuolen Sandnesin Mandarin Petitistä, ettei se kutittaisi.


Tässä vielä lähikuva.



Lisäksi Tehdas korjaili edellistä pojan neuletta, eli halusin sittenkin palmikkopuseroon vetoketjun, joten sellainen laitettiin. On vähän kuitenkin ryhdikkäämmän näköinen.


perjantai 4. elokuuta 2006

Neuleähky


Ihan sananmukaisesti oon jumissa näiden keskeneräisten kanssa. Eilenkin vain tuskailin, kun en tiennyt, mitä niistä tekisin/jatkaisin. Ja sen lisäksi mieli liitelee tulevissa neulomuksissa, mitä olisi kiva toteuttaa/aloittaakin. Ja äitinä painaa syyllisyys, onko lapsilla tarpeeksi lämmintä syksyyn ja niitäkin pitäisi alkaa tekemään. Kesken on 2 neuletakkia itselleni, 2 huivia itselleni ja pipo pojalleni. Viime päivät ovat kuluneet tyyliin neulon, puran, neulon, puran, en purakaan jne. Mitkään näistä eivät ole ufoja, vaan ihan todella ne haluan saada valmiiksi lähitulevaisuudessa.


Mitä tekee neuloja tässä tilanteessa? Sen sijaan, että edistäisi näitä töitä ja pääsisi tuskistaan, selaa kaiket päivät kivoja neulelehtiään/kirjojaan ja keksii uusia ideoita (ja turhautuu yhä enemmän ajan vähyyteen) ja tilaa uusia lankoja, jotka vaativat päästä puikoille samantien.  Olenko siis hullu vai olenko vain hullu?


Minnieltä valmistui kaksi hienoa Haisulia ja minä päädyin toivomaan Novitalta 2 kerää Haisulilankaa lisää, eli ruskeaa Foxia.

keskiviikko 2. elokuuta 2006

Hehee


Haisulini ohje julkaistiin Novitassa, klubilaisten extraideoissa, kiva! :-) Saan siis 2 kerää lankaa palkkioksi, ja nyt juuri pähkäilen, mitä ottaisin. Tyttäreni vinkui eilen, että Haisuleilla pitäisi olla isä ja äiti Haisulikin, mutta enpä tiedä...Jos ottaisin 2 kerää ruskeaa Foxia, niistä saisi 2 isompaa Haisulia, mutta kun olisi niin paljon muutakin...


Salainen neuleystävä on pyörinyt mielessä sen verran, että näin siitä viime yönä unta, vilkutukset vain omalleni, kuka oletkin! :-) Itse olen jo ideoinut ensimmäisen lahjan, täähän on hauskaa!