sunnuntai 30. heinäkuuta 2006

Heinäkuun viimeinen postaus


Enpä usko ennen elokuun alkua saavani enää mitään valmiiksi, joten tässä heinäkuun päätöskuva:



Malli:  KYT :-), Kärkilevennysten jälkeen päällinen tehty 3o 1 n-ribbiä ja kantapään jälkeen jatkettusamaa ribbiä kaikilla puikoilla varsi. Sukat tulevat lahjaksi miehelle, joka viihtyy useimmiten paljasjaloin, siksi lyhyehköt varret.


Lanka: Opal Silk 4 ply, väri 1121, jota meni näihin sukkiin noin 58 g. Pieni keränen jäi myös, kun jouduin sovittamaan värien alkukohtaa.


Nyt jatkan Pamin kimpussa ja jonain pirteämpänä päivänä perehdyn uudestaan Trelliksen mallineuleeseen, (tai lähinnä siihen, missä ihmeen kohdassa siinä olen...) ja kokeilen jälleen provisional castingia. Salaisen ystävän tiedotkin tulivat, hauskaa...:-)

keskiviikko 26. heinäkuuta 2006

Loma loppui


Tänään täytyy jättää rento kesämeininki ja palata töihin. Itse asiassa olen koko viikon koittanut pohtia, miten tämän rentouden saisi jäämään myös arkeen ainakin joksikin aikaa loman loputtuakin. On ollut todella kivaa olla lasten kanssa kotosalla ja reissatakin.



Scrabble on ollut kesäloman hittituote. Löysimme pelin alkulomasta, tai meillä oli sellainen matkamagneettiversio, jota pojan kanssa ekaa kertaa testasimme ja ihastuimme molemmat. Satsasimme sitten tähän kunnon versioon ja siihen on nyt koukutettu useita ihmisiä. Tosi hauska peli! Ainoa huono puoli on, ettei lukutaidoton pikkusisko voi tätä vielä pelata.  


Neulottua on tullut paljonkin, mutta suurin osa on isompia juttuja, eikä siksi ole ollut hirveästi näyttää vielä mitään. Eilen taistelin provisional castingin kanssa ja lopulta luovutin. Täytyy yrittää uudestaan valoisampana ajankohtana. Olen kyllä käyttänytkin sitä aiemmin tekemäni hiuspannan kanssa, mutta nyt pitäisi luoda paljon enemmän silmukoita ja se meni kyllä vaikeaksi.


Lisäsin yhden laatikon, josta blogini voi tilata blogilistan suosikiksi. Langankierre-blogissa esitettiin toive sellaisesta.


Ja yksi Haisulikin on valmistunut toisaalla! :-)

torstai 20. heinäkuuta 2006

Viuhahdus


Pakko vähän viuhahtaa lähes valmiin neuleen kanssa. Tehdas kävi kylässä ja pääsen taas jatkamaan kauluksen kanssa. Tunnistaako kukaan mallia? :-)



Ulla ilmestyi tänään ja hieno se olikin. Siinä oli useita kivoja sukkamalleja, jotka ovat kyllä pientä kidutusta tässä sukkahimossa...

keskiviikko 19. heinäkuuta 2006

Voitto kotiin!


Kattokaa, mitä mää sain!



Voitin taas, mikä on hämmästyttävää, kun ajattelee yleistä arpaonnea. Nämä ihanat ja täysin sopivat sukat saapuivat äsken Reetalta, jonka blogin arpajaisiin osallistuin. Kiitos kovasti, Reetta!


On uskomattoman mukavaa saada välillä itsekin lahjaksi jotain neulottua, kun itse yleensä on aina antavana osapuolena. Tässä vielä lähikuva.



Niin ja toinen Haisuli bongattu...:-)

Prosessit käynnissä


Neulottu on kovastikin, mutta mitään valmista näytettävää ei vielä ole. Pojan neuletakki valmistuu ihan kohta, toinen hiha on puolivälissä, mutta takki vaatii vielä aika suuren palveluksen Tehtaalta eikä siksi varmaankaan ole lähiaikoina näytillä.


Toinen etenevä työ etenee tyyliin kertaus on opintojen mummu. Eli puikoilla on tilaamistani Rowanin Wool Cottoneista Debbie Blissin Pam-palmikkotakki. Lanka on ihanaa neulottavaa ja malli mukavan haastava. Vaikka palmikoita olen tehnyt ennenkin, nyt olen tehnyt varmaankin poikkeuksellisen paljon virheitä ja joutunut purkamaan useamman sentin ainakin kolmesti, kun vinoneliöt ovat muodostaneet yllätyksellisiä kuvioita - ihan itsestään! :-O Nyt kuvio alkaa jo hieman painua mieleen, eikä tarvitse koko aikaa vilkuilla mallia.


Onkohan minusta tulossa sukka-addikti? Olen tänään havainnut itsestäni omistuista vetoa sukkakutimen ääreen, kun yhtään sukkaa ei ole kesken...


Yhteenkään tähänastiseen tempaukseen en ole rohjennut osallistua, mutta nyt pitkän pohdinnan seurauksena minustakin tulee salainen...Jännittää...

perjantai 14. heinäkuuta 2006

Kesä ja hihat


Sen sijaan, että olisin jatkanut muistaakseni viittä keskeneräistä työtä, aloitin jälleen uuden, joka kuitenkin oli sen verran nopea työ, ettei haittaa pahasti. Lisäksi juuri nyt tälle on käyttöä, muut työt ovat syksyisempiä.



Malli: Jepyn kesähihat. Kiitos Jepylle kivasta mallista!


Lanka: Novitan Samos, lehmuksenvihreä, vaikkei sitä juuri erota. (Muutenkin tuo Samoksen sävy olisi alkujaan voinut mielestäni olla yhtä vihreä kuin esim. Nalle ja Wool, toim. mutinaa) 4,5 mm puikot ja lankamenekki 121 g.


Hmph, kuvassa näkyy turhankin hyvin, ettei allekirjoittanut jaksanut korjata kaikkia tulleita virheitä...Onneksi ovat selässä, etten näe niitä itse...;-) Ja onko muita joiden mielestä tämän riisuminen on hankalaa puuhaa...?


Ensimmäinen  Haisulikin on bongattu...


Huomenna Neulovan Ystävän luokse, kivaa!

torstai 13. heinäkuuta 2006

Muumilaaksosta paimensukkiin


Haisulista taas hiukan sievempiin tunnelmiin. Omat Lorna-sukkani valmistuivat edellisiltana. Aloitin sukat lomareissulla ja tein niitä sitten hissuksiin sopivissa tilanteissa.



Malli: Sama kuin näissä edellisissä, varsista vain tuli pidemmät, vaikka olevinaan tein puolesta lankamäärästä toiset.


Lanka: Lorna´s Laces Shepherd Sock, väri Iris Garden, 2,5 mm bambut.


Lanka on kyllä ihanaa! Kestokokemusta ei vielä ole, mutta ihanaa neulottavaa ja miellyttävät jalassa.


Tiimalasikantapäähän olen täysin rakastunut; se istuu hyvin ja on mielestäni hauskempi ja nopeampi tehdä, mutta edelleen vaan siihen samaan kohtaan jää reikän tynkää.



Osaako joku sanoa, mistä tuo johtuu ja millä sen voisi välttää seuraavissa sukissa? (Toivottavasti kuvasta näkyy, eli tuossa "tiimalasireunan" päässä.) 

tiistai 11. heinäkuuta 2006

Paranneltu Haisuli kakkonen


Ja tässä sitten Haisuli 2. Omasta mielestäni tämä toinen on onnistuneempi versio, sarvet ovat oikeamman näköiset. Ohje löytyy marginaalista nimellä Paranneltu Haisuli 2. Tähän riitti nippanappa jäljelle jäänyt n. 44 g, eli tällä mallilla yhdestä kerästä riittää kahteen Haisuliin.



Nyt on meillä kaksi tyytyväistä lasta ja kaksi tyytyväistä Haisulia... Kiitos kaikille kovasti kommenteista! :-)


(Anteeksi runsaat päivitykset, tuo kahden postauksen yhdistelmä näytti niin sekavalta, että erotin ne kuitenkin kahdeksi postaukseksi. Nyt rauhoitutaan...:-))

Hai my name is Haisuli!


 



Lähdin eilen paikalliseen City-Marketiin bongailemaan Novitan syysuutuuksia. Lähes kaikkea oli jo ilmestynyt hyllyyn, syysvärit ovat aina yhtä ihania kesän pastellien ja pinkkien jälkeen. Kunpa uusi Novita saaapuisi minullekin tänään, kun kaikki muut tuntuvat sen jo saaneen. Pöh.


Ostin ihanan tuntuista Foxi-lankaa kerän mustaa ja kerän ruskeaa. Mustasta tulee poitsulle kaulahuivi talveksi ja ruskeaa ostin kaupassa sattuneen välähdyksen takia. Sehän on ihan kuin Haisuli. Niinpä kotiin ja puikot viuhumaan, kun kerran inspis iski. Yöllä klo 1.00 perheeseen syntyi uusi karvainen jäsen...:-) 


Aion tehdä vielä hiukan korjauksia, mutta yhden ohjeen jo kirjoitin. Sarvet aion tehdä toisella tavalla toiseen Haisuliin. Muuten lasten mielestä oli tarpeeksi oikean näköinen. Laitan ohjeen marginaaliin ja korjaan sitä vielä, kunhan olen tehnyt Haisuli kakkosen. Tarjosin ohjetta Novitallekin, saa nähdä kuinka käy, näkyvät olevan lomalla.


EDIT: HUPS, Anteeksi Golden poistin vahingossa kommenttisi...:-( Niin, ja Novitakin tuli. :-)

perjantai 7. heinäkuuta 2006

Matkareportaasi


Muutama päivä ilman nettiä sujui uskomattoman kepeästi. Vietimme 3 kaunista ja hauskaa päivää perheen kanssa Tukholmassa ja palasimme tänään aamulla. Olo on kuin olisi puoliunessa, kun yö tuli nukuttua älyttömän huonosti ja aamulla oli aikainen herätys. Nyt on tavarat purettu, pyykit pyörimässä,  ihanaa vahvaa irtoteetä lempimukissa, uusi Moda odottaa avaamattomana vieressä ja Knittykin on kuulemma ilmestynyt. Ah, onnea! Vaikka matka oli kiva, on kotiintulo aina yhtä mukavaa, ja pussiteiden jälkeen olen todella kaivannut kunnon teetä.


Lankakauppojen sijaintia selvitin Neulonta-listan databasen avulla jo ajat sitten ja kolmeen niistä pääsin tutustumaan. Ensin suunnistin Luntmakargatanilla sijaitsevaan Nysta-liikkeeseen.



Huono kuva, tässä kohtaa en kehdannut mennä ottamaan kuvaa suoraan edestä. Kauppa oli valoisa ja sai katsoa rauhassa. Alennuslankojakin oli, mutta niistä ei löytynyt mitään ihmeellistä. Parasta ehkä oli nähdä ensimmäistä kertaa Noron lankoja "livenä", tähän asti niitä on vain voinut katsella netin kautta. Nyt näin väriloiston sellaisenaan. Kahden eri värin välillä pähkäsin pitkään, mutta nämä kolme ihanaista lähtivät mukanani Suomeen. Väri on 224.



Dropsin Alpaca oli edullista, kuten olin kuullutkin, 31 kr/kerä, eli reilut 3 e. Sitä tuli hamstrattua sitten jonkin verran sekä Nystasta, että seuraavasta paikasta. Tässä yhteiskuva. :-)



Taustalla oleva tummempi vihreä on Trellikseni väriä ja siitä ajattelin jotain Trellis-huivin seuraksi, päähineen ja lapaset tms. Näistä muista voisi tulla vaikka alpakkatakki yhdistettynä joihinkin kotoa löytyviin väreihin.


Osa Alpakoista löytyi This Side Up-liikkeestä vanhasta kaupungista.



Tämäkin oli mukava monipuolinen liike. Uutena tuttavuutena otin mukaan myös rehevän väristä Fonty-mohairia.



Viimeinen lankamatkailukohde oli Anntorpsväv, joka myös sijaitsi vanhassa kaupungissa.



Täältä lähdin tyhjin käsin pois. Näin ensimmäistä kertaa Colinetten lankoja ja täälläkin oli Noron lankoja esillä, mutta kun olin jo ostanut toisista kaupoista, en enää löytänyt täältä mitään.


Ai niin, keskustan NK:ssa kävin myös ja sillä oli paljon Rowanin lankoja, lähinnä tosin sesongin mukaisesti puuvillalankoja, joita kyllä hypistelin, mutta hyllyyn jäivät.


Lankakauppojen lisäksi tietysti palloiltiin keskustassa ja käytiin Junibackenissa, Skansenissa ja Gröna Lundissa. Erityisesti Astrid Lindgrenin kirjoihin keskittyvä Junibacken oli juuri niin ihana kuin olin ajatellutkin ja lapset pitivät kovasti siitä. Muutkin tunnetut ruotsalaiset satuhahmot olivat edustettuna, esim. Mikko Mallikas, Viiru ja Pesonen sekä Muumit.  


Juuri ennen reissuun lähtöä sain valmiiksi Mollyn pannan, joka olikin tosi hyvä reissussa. Tämä on kyllä parempi malli kuin aiempi tekemäni, kiristysnauhojen vuoksi.


 


Malli: Interwieve Knits Molly´s headband.


Lanka: Lehmuksenvihreä Novitan Tennessee, puikot 3,5 mm. Lankamenekki 24 g.


Suosittelen. :-)



Matkalla tuli KIPailtuakin.



Sukanteko alkoi junassa ja jatkui hotellin läheisessä leikkipuistossa. Kotiin tullessa ensimmäinen sukka oli tässä vaiheessa.



Näistä tulee samanlaiset, kuin aiemmin nähdyt, äidilleni menneet sukat.


Nyt taidan ottaa lisää teetä ja syventyä Modaan ja Knittyyn. Suosikkiblogien lukeminenkin vie varmaan aika tovin...


 

sunnuntai 2. heinäkuuta 2006

Uutta ja vanhaa


Palmikkopusero palasi Tehtaalta ja tässä poikani poseeraa kera sen.



Malli: Moda 3/2006, malli 38. Tein vetoketjuversion, mutta ainakin toistaiseksi jätin vetskarin pois, lisätään se, jos tuntuu tarpeelliselta. Koko on 122/128 cm.


Lanka: Sandnes Mandarin Classic. 3 ja 3,5 mm puikot. Lankaa PITI mennä 450 g, mutta sitä meni sitten kuitenkin 460 g, vähänkö otti päähän. Nyt pyörii sitten jälleen yksi 40 g jämä nurkissa.


Puserossa on kasvunvaraa, mutta hihat sallivat onneksi taitteen. Poika tuntui tykkäävän puserostaan ja otti oikein poseerausasennon. ;-)



Vuorokauden sisään syntyi ex-tempore yksi pikkusievyys.



Malli: MagKnitsin Rose-of-Sharon, koko S.


Lanka: Annen arpajaisissa voittamani Peterle-Sommerhit, joka on 100% puuvillaa. Käytin 4 mm pyöröä ja tuplapääneuloja. :-) Langan vyötteessä ei kerrottu tiheyttä, joten tämä oli hieman arpapeliä, mutta onneksi koko oli sopiva. Lisäämme ehkä tuohon vielä nauhan, kunhan päästään nauhaostoksille.


Ihan sievä myssy ja nopea oli tehdä. Pipoissa on se hyvä puoli, ettei tarvitse tehdä kuin yksi!



Meillä oli tänään juhlat ja tekemäni hiuspanta lähti Neulovan Ystävän mukaan. Menin prässäämän pannan sillä seurauksella, että se suureni minulle liian suureksi. Taidan tehdä uuden.


Tätini ilmoitti, että Keski-Suomeen eksynyt bambuni on löydetty hyväkuntoisena läheltä eksymispaikkaa. Kiitos ja vilkutukset sinne! :-)