torstai 27. huhtikuuta 2006

Surku-Sohvi ja tossuset


Turussa oli viikonloppuna Saaristolaismarkkinat, jossa käväisin poikani kanssa. Poikani oli kieli pitkänä jokaisen kalakojun maistiaisten luona ja söi jopa muikkuja ja hyvää kuulemma oli. Ihanaa, kun olen saanut tässä perheessä yhden kalakaverin. Markkinoille lähdettiin kalan ja osittain myös mahdollisen langan perään. Lankaa myyviä kojuja taisi olla kaksi kpl ja toisesta ostin 100 g sateenkaaren väristä huopuvaa villalankaa. Olen jo pitkään ihaillut kyseisen väristä lankaa. Lanka halusi heti samana iltana herätä henkiin ja aloin neuloa siitä Sohvi-laukkua. Pohjan tehtyäni tiesin, ettei tuosta lankamäärästä tule Sohvia ja aloin soveltaa. Tulihan pussukka, oikea mörvelö.



Lankaa jäi vajaa metri. Tein pienen läpän. Ajattelin, että huovutan ja teen tästä sukkapuikkokotelon. Pussukka kävi koneessa:



Suu auki!



Suu kiinni!


Näette itsekin kuvasta, kuinka epäonnistunut tekele. Sopivia nappeja en löytänyt kotoa, joten ehkä ostan jotkut. Tuo lanka vaan on kaunista, rakastan noita värejä, ehkä tuosta saa jotain.


Ja joo, minä olen todella haluton ja laiska purkamaan.


Työkaverini tuli hiljattain mummuksi ja pyysi, että tekisin jotain pientä tälle tyttövauvalle. Tällaiset syntyivät tänä aamuna:



Malli: Novitan muinainen vauva-liite, koko 60/70 cm.


Lanka: Sandnes Kitten mohair, 20 g, 3 mm puikot.


Söpöset tuli ja työkaveri tykkäsi kovasti.


Näiden lisäksi olen edistänyt Trellis-huiviani. Tajusin kuitenkin, ettei siihen riitä kaksi omistamaani kerää ko. väriä Drops Alpacaa, mutta neulonta-lista ryntäsi apuun, ja minulle on tulossa kerän verran sitä lisää ja saan huivini tarpeeksi pitkäksi, kiitos langan myyneelle! :-) Pari muutakin juttua on kesken, mutta niistä myöhemmin...

perjantai 21. huhtikuuta 2006

Me and Mavis


Ylpeänä esittelen:



Malli: Mavis Jane Ellisonin Naturally Noro-kirjasta, koko M.


Lanka: Noro Silk Garden, väri 217, 5 mm puikot. Lankaa meni vajaat 450 g.


Aloitin ensin tekemään kokoa L, mutta totesin (onneksi!), että se olisi ollut ihan liian suuri. Tein pieniä muokkauksia; ensinnäkin hihoja lyhensin joitakin senttejä, koska kaikissa blogeissa, joissa kävin puseroa katsomassa, huomasin, että hihat olivat ihan liian pitkät, ja minulla on vielä lyhyehköt kädet. Toisekseen en tehnyt ohjeen mukaista poolokaulusta käyttömukavuussyistä. Pähkäilin pitkään, miten ratkaisen kauluksen. Selailin blogeja, joissa Mavis oli tehty, ja  täällä se oli myös tehty ilman pooloa, joten varastin sieltä idean. Eli kauluksen silmukat poimin, kuten ohjeessa, ja neuloin muutaman sentin 1 o 1 n joustinta ja sitten muistaakseni 4 krs sileää neuletta.


Jälkilisäys: Sari kyseli raitojen täsmäämisestä: Aika paljon jouduin kerimään lankoja, että sain jatkettua samalla värillä edellisen kerän loppuessa, eli muutama pieni nyssäkkä tuolla on.


Pakko hehkuttaa, mutta olen tähän aivan mielettömän tyytyväinen! Oliskohan ensimmäinen pusero, joka oikeasti on oikean kokoinen ja hyvän mallinen, lisäksi pidän tuosta kaula-aukosta. Tätä tulee varmasti käytettyä. :-)

maanantai 17. huhtikuuta 2006

Justiinsa piisas ennenkuin kesken loppui - vai miten se menikään?


Pääsiäinen alkaa olla lopuillaan. Olen ollut aika pitkälle töissä, vasta tänään oli vapaapäivä. Sen kunniaksi valmistui kaksikin työtä, ehkä tässä vielä illan myötä kolmaskin. Yksi pitempiaikainen työ valmistui ensin, mutta sitä en voi vielä esitellä. Tässä taas pienempi valmistunut työ, sukat työkaverin tuoreelle tyttövauvalle:



Malli: 28 s 3,5 mm puikoilla, 6 krs joustinta, tiimalasikantapää ja kärjissä yksinkertaista lk-ylivetokavennus pitsineuletta.


Lanka: Novitan karkki-Raita. Uskaltauduin tekemään sukat 20 g jämäkerästä tuota lankaa, ja kuvasta huomaa kuinka kävi...Pöh. No, paikkailin pinkki-Raidalla vähän, ei tuo kai liikaa silmää häiritse.


Eli taas yhdet minisukat. Nyt on enää yhden vauvan määrä syntyä työkaverille, joten yhdet minit vielä edessä, kunhan sukupuoli selviää. :-)


Mavis tulee työn alle nyt illalla vielä Tappajahain seurassa. Osat on pingoitettu ja valmiit, mutta kaulus pitäisi tehdä, ennenkuin voin viedä puseron koottavaksi. Ongelmahan on, etten halua pooloa, joten hiukan on pohdinnan alla, mitä tekisin poolon asemasta. Pitää varmaan vaan kerätä silmukat puikoille ja mennä minne tuuli vie...;-)

torstai 13. huhtikuuta 2006

Kurkkupolkua pitkin...viheltelee...


Lähdinpä sitten minäkin kurkkupolulle, kauan kestin, mutta nyt sorruin. Mutta olen kyllä siitä pelkästään iloinen, sillä kyllä nuo vaan ovat aivan ihastuttavia lankoja. Tilasin 500 g Rowanspun DK:ta värissä Catkin:



Ja 700 g Rowanspun Arania värissä Autumn:



Toimitus oli Cucumberpatchilla nopea, vain kolmisen päivää tilauksestani langat saapuivat. Toivon, että molemmista riittäisi minulle edes yksinkertaiseen puseroon. Ohjeita en juuri löytänyt näille langoille, kun katselin vanhojen Rowan-lehtien mallistoja, miksiköhän niitä ei löytynyt? Nuo värit ovat kyllä upeat. :-)


Minua potkaisi myös hiljattain onni ja tein parhaimman arvioin Annen huikeasta lankavarastosta! Eilen saapui myös palkintona nämä kivat langat.



Sain valita ja valitsin nuo ylimmät Jaegerin villalangat. Bonuksena sain vielä nuo kauniin pinkit puuvillalangat ja hapsulangan, johon tyttö tykästyi. Kiitos Anne!!! :-)


Mavis on nyt valmis. Tai kaula-aukko puuttuu, enkä ole jaksanut pingottaa. Pitäisi hankkia joku pingotukseen sopiva levy, koska en oikeastaan edes tiedä, mihin voisin osat kiinnittää.


Tässä vielä yksi hauskuus! Esikoisesta tuli vihdoin harvahammas, tähän asti hampaan irrotessa takana on ollut aina jo uusi. Kyllä on hassun näköinen poika nyt! :-)



Näiden ihanien pojan koulussa tekemien huovutettujen ja väritettyjen pääsiäismunien myötä toivotan kaikille täällä käyville


RAUHALLISTA PÄÄSIÄISAIKAA!!!


tiistai 11. huhtikuuta 2006

Pakko polkata


Onpahan tässä aikaa vierähtänyt, pakko kirjoitella jo jotakin. Syy pitkään taukoon on keskittyminen vain yhteen työhön kerrallaan. :-) Mavis on edennyt ihan loppusenteilleen. Taitaakin saada tittelin nopein pusero ikinä, ainakin meikäläisellä. Aloitin 1.4. sitä tekemään ja nyt on jo toinenkin hiha 14 cm korkea. Kaulusta mietin vielä, en välttämättä tee ohjeen mukaista poolokaulusta ihan käyttömukavuussyistä, mutta joustinkin kuulostaa hölmöltä, kun sitä ei missään kohtaa puseroa ole. Olisiko jollain hyvää ehdotusta?


Tässä pieni kurkkaus:



Eilen aloitin pientä välityötä, eli jälleen kerran Tove-lapasia. (boring...) Isäni vaan toi tiettäväksi harminsa, kun hän ei ole saanut sellaisia, joten pakko tarttua puikkoihin. Tänään he tulevat kylään, joten koitan saada lapaset koneeseen siten, että iskä saa itse venyttää ne sopiviksi, niin tulee hyvät.



Väri on muuten musta, vaikka kuva näyttää ruskealta, hmm...


Mavis siis valmistunee lähipäivinä, mutta valmista tulosta joutuu vielä odottamaan Tehtaan lähtiessä pääsiäislomalle.


Uusi Knitty ilmestyi, ja siitä pidin ihan erityisesti pikkutytön neuletakista nimeltään Reid. Langaksi voisi sopia vaikkapa vaaleanpunainen Butterfly, jota minulla olisi varastossa.


Uusi Ulla ilmestyi myös jo aiemmin kivoine ohjeineen. Erityisesti pidin Cairbren leskenlehtihuivista ja SirpaLen saunasukista. Vihreää Alpacaakin olisi varastoissa, mutta vain kaksi kerää. Mutta ehkä riittäisivät kapeaan huiviin. Sukkalankoja taas on reippaanlaisesti. Joku keväthuivi tulisi kyllä tarpeeseenkin, joten ehkä Mavisin jälkeen voisi aloittaa sellaisen tai jatkaa yhtä keskeneräistä...

tiistai 4. huhtikuuta 2006

It´s time to cut some yarn...


Kiitos ja kumarrus, kaikki langat myyty ja myyntisivu poistettu.


Niin, ja kiitos kaikille tyttöni puseroa kommentoineille!


 

maanantai 3. huhtikuuta 2006

Hyvää huomenta!


Tyttöni pusero valmistui jo aikaa sitten, mutta tehtaalla oli muuta puuhaa ja valmiin puseron saimme eilen. Tänään paita lähti päiväkotiin.



Malli: Oma, silmukkamäärän otin eräästä samasta langasta tehdystä mallista Modasta, en nyt jaksa hakea numeroa. Kuviot olen suunnitellut puseron edetessä, sydänkuvio helmassa on Novitan nuorisoliitteestä napattu. Ylhäällä iski laiskuus, enkä jaksanut tehdä enää kuvioraitaa ylimmäiseksi. Samoin huomasin vasta hihoja tehdessäni, että hihat ovat pidemmät kuin vartalo-osa, joten kuviot eivät menneet tasan, ja hihoissa on siis yksi ylimääräinen raita. Raglankavennuksiin otin ohjeen sieltä sun täältä. Se meni suht ok, ainoastaan viimeiset 9 kavennusta jouduin tekemään peräkkäisillä kerroksilla ja se kohta jäi vähän reikäiseksi sitten. Äitini hieman korjasi niitä kohtia. Mutta muuten olen ihan tyytyväinen ja tyttökin tykkäsi.


Lanka: Marks&Kattens Anemone (50% puuvillaa/50% akryylia), puikot 2,5 ja 3 mm. Menekki n. 287 g. Koko n. 116/120 cm. Lankaa oli oikein mukava neuloa ja Addi turbot osoittautuivat huikean hyviksi pyöröiksi. Neule eteni hurjalla vauhdilla ohuista puikoista huolimatta.


Tässä vielä toinen kuva:



Valitettavaa on, että tähän paitaan varasin lankaa yhteensä 650 g, ja nyt minulla olisi siis langat vielä toiseen vastaavaan...


 

lauantai 1. huhtikuuta 2006

Lauantairetki


Pääsimme tänään miehen kanssa reissuun ilman lapsia ja suuntasimme Ikeaan. Mies halusi käydä Salossa eräässä liikkeessä, joten koukkasimme sitä kautta. Minä sainkin tästä loistoidean vierailla Salon lankaliikkeissä. Päivi Vyyhtien kätköistä auttoi kertomalla lauantain aukioloajoista. Ensin kävin Anjalin-nimisessä liikkeessä. Molemmat liikkeethän sijaitsevat samalla kadulla, joten oli helppoa käydä molemmissa. Anjalin oli ihan mukava liike, ystävällinen myyjä ja suuri valikoima. Alekorikin löytyi. En riehaantunut ostamaan hirveästi, vain nämä:



Ihanan väristä Baby Ull-lankaa, jota en ole kokeillutkaan aikaisemmin. Mixat-lankakin on uusi tuttavuus minulle, se löytyi alekorista, kaunista sinistä. Lisäksi ostin ihanat puiset sydännapit, jotka näkyvät heikosti pussin läpi. Olin tyytyväinen, että selvisin näin vähällä, mutta valitettavasti kävin sitten toisessakin Salon lankakaupassa nimeltään Inkeri, josta poistuin suuremman pussin kanssa vielä kaihoten taakseni kurkkien.



Kuvassa siis Zitron Loftia kahdessa ihanassa värissä, kumpaakin ostin 3 kerää. Hinta oli vain 3 e/kerä! Olin ihan äimänä, sillä sama lanka maksaa kaikissa muissa näkemissäni paikoissa liki 6 e. Hjertegarn Sock4 trådet-lankaa ostin 2 kuvassa näkyvää kerää, nekin vain 3 e/kerä, täällä 5 e/kerä. Lisäksi kukaan ei ole (en ainakaan muista) kertonut, että siellä myydään pussilankoja vaikka mitä lajia, ja edullisesti! Gjestalin Nagano marjanväriset kerät ja sinisävyiset Baby Ull-kerätx3 maksoivat vain 5 e/pussi. Lisäksi ostin kahdet bambupuikot 3 mm ja 3,5 mm hintaan 2 e/pari. Kauppa oli sen verran edullinen ja iso, että veikkaanpa käyväni Salossa toistekin...;-)


Älkää hermostuko hehkutuksesta, mutta oli vain niin hauskaa löytää alennettua lankaa, se kun on niin harvinaista.


Ikeastakin tarttui mukaan kaikenlaista, mistä ainoastaan yksi liittyi lankoihin. Tänne pujahtavat keskeneräiset työt tästä eteenpäin:



Mavis edistyy siten, että tein koon L levyisen 30 cm korkean mallitilkun, ja purin sen, koska todennäköisesti koko L olisi minulle liian iso. Aloitin nyt uudestaan koon M mukaan. Toivottavasti onnistuu.